Voeren van vrije keuze hooi en voordroog

Als er één ding is waarvan ik zou willen dat alle paardeneigenaren het weten, is het hoe belangrijk voer voor het paard is. Te veel mensen baseren de voeding van hun paarden op een krachtvoer, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn en in plaats daarvan op ruwvoer zou moeten zijn gebaseerd.


Paarden en vuurwerk

31 december is het weer zover! Feest, lekker eten,, gelukwensen en veel vuurwerk. Vooral dat laatste geeft bij veel dierenhouders een probleem. Zowel honden, katten en paarden kunnen hier last van hebben. In tegenstelling tot honden zijn er gelukkig echter niet veel paarden bang voor vuurwerk. Voor een paard heeft oudjaar wel iets weg van een plots en extreem onweersmoment. Als je paard normaal gesproken angstig wordt van onweer, zal hij waarschijnlijk ook onrustig worden bij vuurwerk.


Als de wei of paddock verandert in een gevaarlijke ijsbaan

Sneeuw is zo fijn ….zolang je maar niet zelf weg moet! Ook voor de paarden is het nodig dat de ondergrond veilig blijft in de winter. Vooral als de sneeuw gaat smelten en dan ’s nachts weer vriezen. 

7 REDENEN WAAROM PAARDEN AFVALLEN

Het lijkt erop dat dit de tijd van het jaar is waarin mensen zich meer zorgen gaan maken om hun dunne paarden. Kouder weer komt eraan en we weten dat onze paarden met ondergewicht de komende maanden nog meer gewicht kunnen verliezen. Dit is echt het moment om actie te ondernemen om dit hopelijk te voorkomen.


5 DINGEN DIE JE KAN DOEN ALS VOORBEREIDING VOOR DE WINTER

Een beetje nadenken zal uw winter nu zoveel aangenamer maken. Denk terug aan de vorige winter wat werkte, wat niet en zijn er dingen die je nu zou kunnen veranderen om het leven gemakkelijker te maken in de donkere dagen van december en januari? Hier zijn 5 dingen die ik heb bedacht, maar ik ben er zeker van dat er andere zijn die ik ben vergeten, dus voeg deze toe aan mijn lijst in de reacties hieronder. Ik hoor graag jullie mening!