5 DINGEN DIE JE KAN DOEN ALS VOORBEREIDING VOOR DE WINTER - gepubliceerd op 16-11-2019

5 DINGEN DIE JE KAN DOEN ALS VOORBEREIDING VOOR DE WINTER

Een beetje nadenken zal uw winter nu zoveel aangenamer maken. Denk terug aan de vorige winter wat werkte, wat niet en zijn er dingen die je nu zou kunnen veranderen om het leven gemakkelijker te maken in de donkere dagen van december en januari? Hier zijn 5 dingen die ik heb bedacht, maar ik ben er zeker van dat er andere zijn die ik ben vergeten, dus voeg deze toe aan mijn lijst in de reacties hieronder. Ik hoor graag jullie mening!

•DEKENS

Als je dekens gaat gebruiken, controleer dan of ze nog steeds op je paard passen. Zorg er bovendien voor dat ze goed proper zijn. Om effectief te zijn, moeten dekens een goede "loft" in hun vulling hebben, anders kunnen ze hun werk niet doen. Ze worden verondersteld lucht in hun vezels op te vangen die als isolatie fungeert. Het dragen van een deken maakt de vacht van het paard vlak. Zonder een deken staat het haar van het paard op en vangt een luchtlaag op naast de huid die als natuurlijke isolatie fungeert. Als het haar plat is, werkt dit natuurlijke isolatiesysteem niet zo goed, dus het is noodzakelijk dat de dekens die u gebruikt voldoende isolatie hebben. Een truc die ik altijd nuttig heb gevonden, is een katoenen laken kopen en dat leg ik onder de zwaardere dekens. Dit helpt om de binnenkant van de zwaardere deken schoon te houden. Meerdere keren in de winter was ik het katoenen laken. Als je een nieuwe deken nodig hebt, vergeet dan niet dat je, om een paard voor een deken te meten, meet vanaf het midden van de borst tot aan het bilpunt, niet tot het midden van de staart.

•GEBIT CONTROLE

Als uw paard het afgelopen jaar geen tandarts controle heeft gehad, maak dan een afspraak met uw dierenarts of tandarts. De winter kan een moeilijke tijd zijn voor sommige paarden om op gewicht te blijven, vooral op oude paarden, dus wacht niet tot uw paard tekenen vertoont van afvallen om erachter te komen of tandheelkundig werk moet worden gedaan.

•VACCINATIE

Zorg ervoor dat uw paard up-to-date is met vaccinaties, met name tegen luchtwegaandoeningen, omdat paarden die worden gehouden in stallen waar de luchtstroom wordt verminderd en van slechte kwaliteit is, (gesloten deuren tijdens slecht weer, enz.) Een groter risico lopen op ziekten in de lucht.

•KWALITATIEF HOOI

Koop schoon hooi en van goede kwaliteit om je paard te voeren tot het voorjaar. Dit vermindert veranderingen in het dieet gedurende het seizoen en garandeert uw paard een stabielere bron van voedingsstoffen die de kans op koliek kunnen verminderen. Stockeer uw hooi op een droge plaats: Hooi moet van de grond worden opgeslagen om luchtcirculatie te creëren, vb: op houten pallets te stapelen of een dikke laag oud hooi werkt goed.•VRIEZEN?

Als de vorst licht is, kan dit zo eenvoudig zijn als het toevoegen van een voetbal aan de trog. Omdat het rond gaat, zal het voorkomen dat het water bevriest. Slimme paarden zullen ook leren om de bal naar beneden te duwen en een gat in het ijs te maken. Als u wateremmers gebruikt die op rubberen matten staan of stro / schaafsel eronder plaatsen zodat ze niet direct op beton staan, geeft dit enige isolatie. In koudere klimaten kunnen water- / trogverwarming nodig zijn. Als water te koud is, kunnen paarden hun waterinname verminderen, waardoor hun risico op impactkoliek toeneemt. Probeer onbeschermde buizen met isolatie te bekleden om de kans te verkleinen dat buizen bevriezen en barsten tijdens koude perioden. U kunt koperen kranen tegen lichte vorst isoleren door een plastic zak van de supermarkt te krijgen die deze vol hooi vult, de kraan in de zak plaatsen zodat deze door het hooi wordt omgeven en de handgrepen van de zak rond de pijp binden. Gebruik touw indien nodig.

CONCLUSIE

Beslis nu hoe u de weersvoorspelling voor de winter bijhoudt. Als u de prognose van tevoren kent, worden dekens / voeren en andere managementbeslissingen veel eenvoudiger. Hetzelfde geldt het hele jaar door. Of het nu hittegolven of ijsstormen zijn, het van tevoren weten van de weersvoorspelling is de sleutel tot het nemen van goede beslissingen.